Vakavissaan, naurua pidätellen Arkipäivän kybernetiikkaa

Hey Jude

Tietyt asiat maailmassa näyttävät säilyvän ja toistuvan ikuisesti - yksi tällaisista on juutalaisviha. Jotta voisi ymmärtää tällaisen systeemisen uusiutuvuuden, emergenttien ajattelurakenteiden sisäsyntyisen ominaisuuden,  on syytä mennä itseensä, oman ajattelunsa syntyihin. - No, mennäänpä alkulähteille: mistä syntyy oma vihani ja rakkauteni

 

Miksi ihailen 

Juutalaiset ovat jostakin syystä käsittämättömän älykkäitä, joidenkin tutkimusten mukaan heidän keskimääräinen älykkyysosamääränsä on 120. Niinpä he ovatkin aikojen kuluessa lahjoittaneet meille valtavan määrän tiedettä ja taidetta. He saivat jopa sosialismin toimimaan kibbutsheillaan. 

Kateellisina sitten vitsailemme tyyliin: Mikä on maailman ohuin kirja? Se on kirja juutalaisten urheilusaavutuksista". - Kuitenkin muistan lapsuudestani Mark Spitzin, uimarin, joka Münchenin olympialaisissa rikkoi kaikki ennätykset. 

Mutta miksi he aikoinaan hyväksyivät holocaustin kuin lampaat? Tämä on heille itselleenkin trauma, ja he oppivat jotakin: ei koskaan enää. Ja niinpä esimerkiksi kuuden päivän sota 1967 oli varsinainen esimerkki urheudesta ja neuvokkuudesta, ihmeenomainen sankaritarina. 

 

Miksi hämmästelen 

Tarinat ovat kulttuurin ydin, ja juutalaisuus onkin täynnä mahtavia tarinoita ja myyttejä joita ei paljon muille selitellä. Jopa siinä määrin, että juutalaisia on aina syytetty salatieteistään. Esimerkiksi Kabbala on täynnä elämän olemuksen pohdintaa. 

Tällaiseen taustaan liittyvä esimerkki juutalaisesta sanamagiasta on tarina Golemista

Tämän tarinan mukaan prahalainen rabbi Löw oli muovannut Golem-figuurin savesta. Sen otsassa luki "meth", mikä heprean kielessä tarkoittaa kuollutta. Kun kuitenkin sana täydennettiin muotoon "emeth", mikä tarkoittaa totuutta tai merkityksellisyyttä, Golem alkoi elää (ja aiheutti sitten kaikenlaista hämminkiä). - Kerrassaan hämmentävä yhteys emergenssioperaattoriin

 

Miksi vihaan 

Juutalaiset ovat kautta aikain erikoistuneet pankkitoimintaan ja rahan käsittelyyn, tällaista toimintaa kun muissa uskonnoissa on pidetty kyseenalaisena. - Mutta ehkä rahamaailman hallintaan liittyy muutakin huolestuttavaa kuin yksilöiden normaalia ahneutta ja löysää moraalia? Tosiaan, entäs ne salaliitot, miksi juutalaiset ovat toimineet niin tarkalleen Siionin Viisaiden pöytäkirjojen mukaan?

Voidaan ajatella, että rahatalous on esimerkki "materiaalisesta vitalismista", näkyväksi tehdystä elämänvoimasta. Kun arvot koodataan rahaksi, tulevat vitaaliset paineet ja niiden aiheuttamat virtaukset konkreettisiksi: raha on yhteiskuntaruumiin elämänneste. - Kaikki perinteiset ei-vitalistiset talousteoriat yrittävät vain jälkikäteen selittää dynamiikkojen seurauksia, ymmärtämättä asioiden ydintä. 

Kun kukaan muu ei asioita ymmärrä, asiaan vihkiytyneiden on helppoa tehdä kaikenlaisia kokeiluja: esimerkiksi korko aiheuttaa rahan inflatoitumisen, ja näin muodoin elämännesteen laimenemisen. Ja kun rahalla aletaan tehdä rahaa, erityisesti kun käytössä on osittaisvarantojärjestelmä, elämännesteen valtaa kuin jonkinlainen verisyöpä: rahan määrä kasvaa hallitsemattomasti, ja veri alkaa ikään kuin kuplia ja kiehua. Kauheasti epämuodostunut Golem on nyt päässyt irralleen tässä vapaan rahan virtauksen maailmassa , irti mistään kontrollista, ja rikkoo kaiken

 

Uskon että nämä juutalaiset älykkyydessään ymmärtävät kaiken tämän ... miksi rahataloudesta sitten ehdoin tahdoin on haluttu tehdä Frankenfurtin hirviö? Taasko tässä leikitään tulella?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Tapio Suhonen

Hey Jude, don't make it bad. Take a sad song and make it better...

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

... Erityisesti jatko:

Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better

Jukka Mäkinen

...tai vastuunkanto

the movement you need, is on your shoulder

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minä ihailen juutalaisten poikkeuksellisen suurta älykkyyttä, sivistystä, yritteliäisyyttä ja myös heidän voimakasta yhteenkuuluvaisuuttaan, joka tarkoittaa avun antamista kaikille omille kansalaisilleen. Näin olen ainakin asian ymmärtänyt ja selittänee myös sen aineellisen hyvän, mitä heille on ehkä enemmän suotu kuin muille, mutta siitä myös kumpuaa tuo ikuinen kateus ja toisinaan myös viha heitä kohtaan.

Ainainen puolustus-asemissa olo on ollut heidän kirouksensa, jolle ei näytä loppua tulevan. Kovia kokenut kansa ei selviä vieläkään taistelutta, josta tunnen myötätuntoa heitä kohtaan ja pitkää rauhallista jaksoa he tuskin tulevat koskaan kokemaan nykyisellä maallaan.. se on sääli.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Vaan jos he joskus tuntisivat olonsa turvatuksi, loppuisiko luovuus ja tsemppaaminen :o)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä kysymys, mutta hyvää vastausta tuohon en osaa sanoa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #11

Olisiko vaan syytä kysellä yleensäkin enemmän lahjakkuuden perään, monenlaista lahjakkuutta on juutalaisilla havaittu. Urheilussakin näemmä? ;)

Kalevalaisella Suomen kansallakin ja talonpoikaiskulttuurista on haettu selitystä suomalaisten menestykseen? Aikaisemmin on ollut tarve ns. selvitä itsenäisesti ja pienten kyläyhteisöjen jäseninä maaseudulla. Kun sieltä on sitten tultu kaupunkeihin, on ihmisillä ollut ikäänkuin synnyinlahjanaan yritteliäisyys ja kekeseliäisyys, mikä on luonut pohjan suomalaiselle menestystarinalle, mikäli sellaisesta nyt voidaan puhua?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #12

"yritteliäisyys ja kekeseliäisyys, mikä on luonut pohjan suomalaiselle menestystarinalle"

Ja nyt kun elämä on tullut helpoksi, suomalaisista on tullut aivan kädettömiä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #13

Luovuus ja yrittäminen kuuluvat myös yhteen, joillakin liiallinen tekeminen ja luovuus sulkevat tai tukahduttavat toinen toistaan, kuten laiskuus ja joutenolo synnyttävät luovuutta toisissa ihmisissä? En minä tiedä, kun olemme ihmisinä niin erilaisia, ettei jää jäljelle kuin sekalainen seurakunta, mistä se luovuus sitten kumpuaa? ;)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän lopeteta juutalaisten luokitteleminen milloin miksikin? Ihan tavallisia ihmisiä hekin ovat.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Etkö halua ymmärtää juutalaisvainojen syitä? - Silloin ne toistuvat.

Martti Laines

Kun on muutaman vuosikymmenen seurannut Israelin politiikkaa olen huomannut, että omasta mielestään juutalaisilla on vain oikeuksia. Velvollisuudet on muilla.

Tämän huomattuani ymmärrän paremmin natsisaksan motiiveja juutalaisiin nähden.

Jouni Hölttä

Hassuinta tässä juutalaisvihassa on, että se kokoaa samaan rintamaan vasemmiston, suvaitsevaiset, kylttyyripellet ja suomalaiset NATSIT.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Ja tulkoon vielä todetuksi, että olen erittäinkin ärhäkkäästi pitkään puolustanut Israelin toimia erilaisilla nettipalstoilla. Ehkä perussyy intuitiiviseen asennoitumiseeni voitaisiin kiteyttää erään palestiinalaisen lausumaan:

"Me rakastamme kuolemaa yhtä paljon kuin juutalaiset rakastavat elämää"

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Juutalaisvainojen syy on yksinkertaisesti kateus. Suurelta osin maailma on juutalais-kristillinen ja jos oman uskon pyhä kirja lupaa jollekin muulle kansalle erikoisaseman, ei se ruoki ainakaan kansallista ylpeyttä, eikä suurin osa maailmaa voi perustella sillä omaa ylemmyyttään. Eikä juutalaiset eivät ole pitäneet tätä erikoisasemaansa vakan alla, vaan se on heidän ylpeydenaiheensa. Ajatus tuollaisesta erikoisasemasta Jumalan silmissä synnytti katkeruuden siemenen ja vainot,

Vainot ovat taas merkittävässä osassa älykkyyden kehittymisessä. Älykkyys tarvitsee kehittyäkseen vaikeita olosuhteita. Helppo elämä veltostuttaa, mutta vaikeudet vahvistavat ja tämä sama pätee myös älykkyyteen ja lojaalisuuteen.

Tästä syntyy oravanpyörä, joka ruokkii itse itseään. Mitä vainotumpia he ovat, sitä neuvokkaampia heistä tulee ja sitä vahvemmin he ymmärtävät lojaalisuuden merkityksen. He ovat hyvin lojaalisia sekä uskolleen, että kansalleen.

Toimituksen poiminnat